Fundaţia „Construirea Bisericii Ortodoxe Române din Nisa” s-a născut din dorinţa membrilor săi fondatori: Înaltpreasfinţitul Iosif - Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, Radu Totelecan – Preot Paroh al Bisericii Ortodoxe Române „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Nisa şi Christian Popescu – Consilier administrativ în cadrul Parohiei şi Director General al proiectului construirii Bisericii Ortodoxe Române din Nisa, de a contribui la edificarea unei adevarate biserici ortodoxe române, cu arhitectura şi iconografia specifice cultului ortodox.
 

Comunitatea română din sud estul Franţei nu a beneficiat niciodată de o construcţie funcţională, în sensul respectării structurii spaţiului în care se ţine slujba şi a canoanelor bisericeşti.


Proiectul are rolul de a îndeplini dorinţa comunităţii române din sud estul Franţei, de a beneficia de un autentic lăcaș de cult ortodox, care să reflecte identitatea naţională şi valorile spirituale ale diasporei româneşti. În acelaşi timp, proiectul va îndeplini funcţiunea de centru cultural, social şi de integrare


Planuri de arhitectura