Sarbatoarea romaneasca de la Nisa 28.05.2017

Parohia Ortodoxa Romana din Nisa organizeaza, in fiecare an, o sarbatoare romaneasca, la care sunt poftiti toti romanii precum si prietenii lor francezi sau de alte nationalitati. Anul acesta, in duminica din 28 mai, membrii parohiei s-au bucurat de prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Iosif, Arhiepiscop si Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale. In cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit intru preot parintele diacon Razvan Stirbu. Raspunsurile la sfanta Liturghie au fost date de Cvintetul Vocal Anatoly.


Starea de bine din biserica a fost continuata seara, in salonul Azur situat in Palais de la Méditerranée, din Nice; invitatii au avut parte de un program artistic sustinut de Cvintetul Vocal Anatoly, care a cucerit inimile publicului prin bucuria pe care au transmis-o cu fiecare bucata interpretata cu multa maiestrie.


Programul a continuat cu trupa de dans popular, DOR . Dansatorii parohiei noastre si-au pregatit cu mult entuziasm jocurile populare, in cortul special amenajat si destinat activitatilor artistice si culturale ale tinerilor, situat pe terenul cumparat de parohia ortodoxa romana din Nisa, in vederea constructiei propriului lacas.


Comunitatea româna din Nisa şi din zonele invecinate isi doreste, din tot sufletul, un lacas de CULT dar si unui lacas CULTURAL/ SOCIAL construit într-un spaţiu adecvat conform traditiilor noastre, pe care sa-l lase mostenire Romaniei si generatiilor viitoare.


Piatra de temelie s-a pus deja anul trecut, in luna mai. Drept urmare, au inceput lucrarile de constructie, pentru care sunt necesare fonduri substantiale. Multumim tuturor ctitorilor si binefacatorilor, care prin fiecare contributie, pun o piatra la temelia noului edificiu.


Auditoriul a fost incantat de intregul program, indelung aplaudat, urmat de o masa festiva cu bucate pregatite cu mult drag si pricepere, de acelasi grup devotat bisericii.


Cei care doresc sa dea o mana de ajutor la proiectul de constructie a bisericii, gasesc informatiile necesare la nice@mitropolia.eu sau pe site.


Parinte paroh, Radu Totelecan