CVINTETUL VOCAL ANATOLY - Scurta prezentare a grupului, ce ne va incanta la Ziua Romaneasca de anul acesta

Cinci tineri, cinci voci de excepţie, pasiune, perseverenţă şi o mare de... sunete. Aceasta a fost combinaţia perfectă pentru ca un grup vocal aşa cum este Anatoly să cucerească definitiv publicul.


Ei cântă á capella, cântă cu acompaniament, lucrări preclasice, clasice şi romantice..., muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice şi lucrări contemporane, în aranjamente proprii. Cântă orice pentru că talentul lor acceptă provocările de tot felul şi pentru că de mai bine de 15 ani aceasta este tot ceea ce fac in timpul lor liber. Modelele lor sunt: The King’s Singers și The Real Group.


Au înregistrat zece CD-uri cu lucrări din repertoriul românesc şi universal, evidenţiându-se cu o activitate concertistică intensă. În anul 2014, ANATOLY reuşeşte o triplă performanță: Marele Premiu şi Trofeului Festivalului la Concursul Internațional Coral A ruginit frunza din vii, Chişinău-Republica Moldova; Vicecampioni europeni la prestigiosul Concurs Coral Internațional de la Tolosa-Spania; Finalişti în emisiunea concurs Românii au talent. În 2016 câștigă Marele Premiu la Concursul Coral de Muzică Sacră Cu noi este Dumnezeu, Orăștie.


În prezent, pregătesc două compact discuri ce urmează a fi lansate în cursul anului.


Andrada Mureşan – profesor la Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov
Gabriel Baciu – inginer CANAM Brașov
Ciprian Cucu – cântăreț bisericesc la Biserica „Sf. Cuv. Paraschiva” Brașov; realizează aranjamentele grupului.
Ciprian Ţuţu – conf.univ.dr. la Universitatea Transilvania Brașov și dirijorul Corului Academic Radio -Bucureşti; realizează aranjamentele grupului.
Marius Modiga – profesor la Seminarul teologic „Dumitru Stăniloae” și dirijorul Corului Concentus – Brașov.